‘Diamonds are forever’ met House of Eléonore Amsterdam - Elaine Steenstra
16005
post-template-default,single,single-post,postid-16005,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

08 jan ‘Diamonds are forever’ met House of Eléonore Amsterdam

Een bezoek aan de shop-in-shop in de Bijenkorf Rotterdam
Mocht je nog niet eerder gehoord hebben van House of Eléonore Amsterdam, lees dan gauw verder want ik ben heel enthousiast om dit prachtige merk met jullie te mogen delen.

Elegantie van Nederlandse bodem
Een juwelenhuis van Nederlandse bodem, opgericht in 2014 door de jonge ondernemer Bernd Damme. House of Eléonore wil verantwoorde luxe stimuleren door gebruik te maken van fairtrade goud en man-made diamanten gecombineerd met de modernste technieken.Diamonds are forever
In december werden wij uitgenodigd om te overnachten in het Nhow hotel Rotterdam met prachtig uitzicht over de Erasmusbrug, om de volgende dag deel te nemen aan een bespoke workshop en een rondleiding door de shop-in-shop van House of Eléonore in de Bijenkorf Rotterdam. Tijdens deze interessante workshop heb ik veel geleerd over de vervaardiging van juwelen en diamanten en de winning van goud, maar wat mij vooral aanspreekt zijn de normen en waarden van House of Eléonore. ‘Diamonds are forever’,  met de toekomstgerichte visie als het gaat om eerlijk en duurzaam produceren.

Fairtrade
In samenwerking met Max Havelaar wordt er gebruikt gemaakt van 18 karaat Fairtrade goud, deze garantie waarborgt dat de mijnwerkers een eerlijk loon krijgen. Behalve het gebruik van 18 karaat Fairtrade goud, gebruikt House of Eléonore ook laboratorium vervaardigde diamanten in samenwerking met Royal Asscher. Deze laboratorium vervaardigde diamanten zijn optisch en fysiek hetzelfde als de natuurlijke diamanten, maar hebben niet de ethische- en milieubezwaren. Iedere diamant wordt intensief beoordeeld om uiteindelijk gecertificeerd te worden door de GIA, het oudste en grootste gerespecteerde laboratorium wereldwijd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de 4 c’s carat, cut, color en clarity.

Shop-in-shop
Sinds oktober 2016 heeft het online juwelenhuis House of Eléonore een shop-in-shop geopend in de Bijenkorf Rotterdam. Hier zijn de juwelen uit de prachtige ready-to wear Paradise collectie en ‘Dutch Light’ Bridal collectie verkrijgbaar, maar ook is er de mogelijkheid om samen met een goudsmid jouw eigen unieke sieraad te laten ontwerpen.

Meteen verliefd ben ik geworden op de Magnificent Earrings, die onderdeel zijn van de Paradise Collectie, een prachtige collectie die is geïnspireerd door het tropische eiland Papua New Guinea. Deze oorbellen zijn vervaardigd in 18K Fairtrade goud, zes Asscher cut diamanten, twee groene Peridot edelstenen en omringd met pavé gezette natuurlijke diamanten.

                        

De gehele collectie van House of Eléonore is online zowel op de website van House of Eléonore ook verkrijgbaar in de Bijenkorf shop.

1Reactie
  • A. Aben
    Geplaatst op 10:32h, 10 januari

    Wat een prachtige sieraden !!!! Hun visie spreekt me enorm aan.
    Ook een mooi geschreven blog inspirerend om te lezen